BABYCENTAR stigao u Dječji vrtić Fijolica

babycentar tUskršnjim darovima nema kraja u Dječjem vrtiću Fijolica.

Nakon veselja, koje je donio ministar poljoprivrede u Vladi Republike Hrvatske, Tomislav Tolušić,o financiranju rekonstrukcije i dogradnje zgrade vrtića u Prelogu, stigao je i poklon paket Babycentra iz Zagreba. Naime, 6 skupina (Vjeverice, Loptice, Gljivice, Zvončići iz Preloga i Velike i male Zvjezdice iz Draškovca) prijavili su se na natječaj Facebook stranice Babycentra „Moje prve Maškare. Od mnogo prijavljenih skupina, s područja cijele Hrvatske, naša skupina „Vjeverice“ osvojla je PRVU nagradu, za najorginalniju, najljepšu i najmaštovitiju grupnu masku, pod nazivom „Kupka od sapunice“. Osvojena nagrada je bila, didaktičke igračke u vrijednosti od 1.000,00 kn, i stigla je danas, u velikoj kutiji Babycentra. Dječjem oduševljenju nije bilo kraja. Dječje ručice brzo su otvorile paket i s osmjehom na licu i kutije u kojima su bile didaktičke igračke.

Ideja za izradu maske potekla je iz vrtića. Znamo da se sva djeca, pa i djeca u dobi od tri godine, kao djeca iz skupine „Vjeverice“, vole igrati vodom, a ako k tome dodamo i sapun, nastaju prave čarolije. Tako je jednom prilikom nastala i „čarolija“ u kupaoni prilikom pranja ruku. Ali ta „čarolija od sapunice“ nije bila samo na rukama nego i po čitavom tijelu i kupaoni. Djeca su uživala a odgajateljima se rodila ideja: „Kupka od sapunice……“. Roditelji su se složili. Nastao je problem oko postojanosti „sapunice“, koja se trebala napraviti od balona. U suradnji s jednom mamom nabavili smo dobre, kvalitetne i postojane balone, a protptip kostima napravljen je dva tjedna prije samog Fašnika. Kostim je izdržao sve izazove u vrtiću pa su roditelji, na radionici, izradili i ostale kostime za djecu. Dječjem oduševljenju nije bilo kraja kada su obukli svoje „Kupke od sapunice“ i pojavili se u Fašničkoj povorci koju je organizirala Turistička zajednica grada Preloga. Zahvaljujemo Turističkoj zajednici što nam je omogućila sudjelovanje i što nas uključuje u sve aktivnosti na nivou grada.

I ostale, naše, prijavljene skupine dobile su nagrade, ali utješne, po jednu didaktičku igru za svaku skupinu.

Veliko HVALA komisiji Babycentra Zagreb, što je prepoznala uloženi trud, originalnost, maštovitost i kreativnost u izradi kostima „Kupka od sapunice“, ali i ostalih kostima iz našeg vrtića. Zahvaljujemo i svima onima koji su dali svoj glas za „Kupku od sapunice“.

 

  • 20180329_101109
  • 20180329_101848
  • 20180329_101918
  • 20180329_101945
  • IMG-3bad3f7f6fabe4a543966a8a5482eddf-V
  • IMG-6dd93b50c76d6aa3cc3115408ae5548d-V

 

Back to top